Kupta Çilekli Magnolia
Çilek mevsimi başladı, bitmeden bu nefis çilekli magnolia tarifini mutlaka yapın. İpeksi kreması, bisküvili ara katlar ile tam bir yaz tatlısı.
Kupta Çilekli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Litre Süt
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Su Bardağı şeker
- 1 Paket Vanilya
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Paket çiğ Krema
- Ara katlar için:
- 200 Gram Bisküvi
- 10-15 Adet çilek
Kupta Çilekli Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye süt, nişasta, un, şeker, yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırın. Sonra ocağı yakıp tencereyi üzerine alın ve orta ateşte karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
- Kaynamaya başlayınca altını kısın, birkaç dakika daha karıştırın, bir yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştırarak eritip altını kapatın.
- Vanilyayı ekleyip ara ara karıştırarak kabuk bağlamasını önleyin. Hafif ılınınca kremayı ekleyip mikserle ya da çırpıcı ile iyice çırpın.
- Bisküvileri el blenderından ya da robottan geçirin hazır olsun. Çilekleri yıkayıp kurulayın, ince dilimler halinde kesin.
- Kaselere birkaç kaşık bisküvi, kenarlara meyve, ortaya muhallebi şeklinde pay edin. Buzdolabında iyice soğuyunca servis edin, mümkünse bir gece dinlendirin❤️