Kumpir

2023-09-17 00:27:06 - Yemeklik.com.tr

Fırında uzun süre pişen büyük boy patatesler, kumpirin olmazsa olmazı oda sıcaklığında bekletilen tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniriyle buluştuktan sonra canınızın çektiği tüm malzemelere ev yapımı kumpir tarifinde yer var.

Küçük bir öneri: Mayonez ve ketçap yerine  , gibi tatlara kumpir yapımında yer verip, farkınızı ortaya koyabilirsiniz.

Kumpir Tarifi İçin MalzemelerKumpir Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patateslerin üzerini önce bir fırın kağıdı ile sarın.
  2. Daha sonra üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
  3. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırının tabanına patatesi yerleştirin. Ters çevirdiğiniz bir tepsiyi çok az aralık kalacak şekilde üzerine kapatın. Bu şekilde yaklaşık 90 dakika pişirin.
  4. Fırından çıkardığınız patatesi ortadan dikey şekilde kesin ve tereyağını, kaşar peynirini ilave edin.
  5. Bir çatal yardımıyla peynirler eriyene kadar nazikçe karıştırın.
  6. Daha sonra üzerine haşlanmış mısır, zeytin ve turşu ekleyin. Tercihinize göre sosis ve salam da ekleyebilirsiniz.
  7. Mayonez ve ketçap ekledikten sonra kumpir tarifimiz tüketime hazır. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi