Kumkuat Reçeli

2023-09-17 00:44:50 - Yemeklik.com.tr

Hayat size minik kumkişler sunduğunda onları hemen reçel yapın. Tropik aromasıyla kahvaltı sofralarınız da kızarmış emeklerinize renk katacak.

Ben ilk kez deneyimledim ve çok sevdim. Hala mevsimiyken ilk fırsatta yapın! Hadi tarife bakalım.

Kumkuat Reçeli Tarifi İçin MalzemelerKumkuat Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kumkuatları 3-4 kez güzelce yıkadım. Bir tencerede su kaynatıp kumkuatları ekledim ve 8-10 dakika haşladım.
  2. Haşlandıktan sonra soğuk suya aktardım. Her yarım saatte bir suyunu tazeledim.
  3. Bu şekilde 2 saat kadar suda bekledi. Ortadan ikiye kesip ayırmadan çekirdeklerini çıkardım. Şeker ve suyu tencereye aktarıp 5 dakika kısık ateşte kaynattım.
  4. Suyunu süzdüğüm kumkuatları, tereyağ ve karanfilleri ekledim.
  5. 20-25 dakika kıvam alana kadar kısık ateşte pişirdim. Ocaktan almadan limon suyunu da ekledim.
  6. Temiz kuru bir kavanoza alıp soğuduktan sonra buzdolabına kaldırdım. Tükettiğimiz için vakumlamadım. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi