Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #pasta

Kugel Pasta

Kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetine doyum olmayacak, yedikçe yedirten soğuk bir yapıp çay saatlerinizi şenlendirmeye ne dersiniz?Adını Almancada top anlamına gelen ''kugel'' kelimesinden alan bu pastanın adı ne kadar farklı gibi görünse de aslında sadece top şeklinde bir pasta! Pratik pasta tarifleri arayanların yardımına hızlıca koşacak olan bu tarifte pastanın yapımı için sadece üç malzeme kullanıyoruz.

Süt, vanilyalı puding ve petibör bisküvinin muhteşem buluşmasıyla oluşan karışımı yuvarlak kaselere yerleştiriyoruz ve bir süre donduruyoruz. Çıkardıktan sonra üzerini benmari usulü eritilmiş mis kokulu çikolatayla kaplıyoruz ve son noktayı toz antep fıstığıyla koyuyoruz. Çok pratik bir şekilde yapılan bu çocuklarınızla birlikte geçireceğiniz kaliteli bir zamana çevirebilir, etkinlik yapar gibi beraber kugel pasta hazırlayabilirsiniz. Önermesi bizden, malzemeleri sizden diyor, bu lezzetli tatlının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık!

Kugel Pasta Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Litre Süt
  • 2 Paket Toz Vanilyalı Puding
  • 3 Paket Petibör Bisküvi
  • Üzeri İçin:
  • 80 Gram Bitter çikolata
  • 1,5 Yemek Kaşığı Toz Antep Fıstığı
Kugel Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir tencereye süt ve toz vanilyalı pudingi ekleyin ve orta ateşte sürekli olarak çırparak pişirin.
  2. Puding kıvamını alınca karışımı ocaktan alın ve kabuklanmaması için ara ara karıştırarak oda sıcaklığında soğutun.
  3. Oda sıcaklığına gelmiş olan pudingin içerisine parçalanmış  olan petibör bisküvilerini ekleyin ve karıştırın.
  4. Karışımı iç kısmını streçlediğiniz yuvarlak kaselerin içerisine eşit olarakpaylaştırın ve alt kısmını düzleştirin.
  5. Karışımı eklediğiniz kaselerin üzerine bütün halindeki bisküvileri taban olarak ekleyin. Sığmayan bisküvileri boyutuna göre parçalayıp her tarafını kapatın.
  6. Hazırladığınız pastaların üzerini de streç filmle kapatıp buzlukta 4 saat bekletin.
  7. Buzluktan çıkardığınız pastaların streçlerini açıp, kaseden çıkarın.
  8. Çikolata ile kaplamak için tel ızgara veya bir tabaın içerisine pastaları yerleştirin.
  9. Benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı pastaların her yerine gelecek şekilde üzerlerine gezdirin. Şekil vermek isterseniz kapladığınız çikolatanın donmasını 1-2 dakika  bekledikten sonra tekrardan şeritler halinde eritilmiş çikolatayı üzerlerine gezdirin.
  10. Son olarak toz antep fıstığını da pastanın üzerine serpiştirip servis edin.
Doğal Mor Pizza

Doğal Mor Pizza

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kadayıflı Bal Kabaklı Muffin

Kadayıflı Bal Kabaklı Muffin

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kahvaltılık Fit Krakerler

Kahvaltılık Fit Krakerler

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Elmalı Cevizli Cupcake

Elmalı Cevizli Cupcake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Püreli Sebzeli Misket Köfte

Püreli Sebzeli Misket Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce