Krep Lazanya

2023-09-21 10:00:18 - Yemeklik.com.tr

Lazanya sevenleri görebilir miyiz? Ah, tamam buradaysanız başlıyoruz. Biz lazanyanın her halini sevenlerdeniz. Lazanyaya benzeyen yemekleri yüreğinin en içiyle sevenlerden hatta!

Bu sefer gözümüzü artan krepleri değerlendirmeye diktik. Krepleri pişireceğimiz kalıba uygun şekilde porsiyonluyor ve nefis kıymalı domatesli harç ve beşamel sosla birleştiriyoruz. Bir de fırının kapağını kapatmadan son dokunuşu rendelenmiş kaşar peyniriyle yapmayı da unutmuyoruz.

Eh hazırsak bu nefis lezzeti tatmaya başlayalım.

Krep Lazanya Tarifi İçin MalzemelerKrep Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kıymalı harcı hazırlamak için; tavada zeytinyağı ve tereyağını kızdırın.
  2. Üzerine kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene dek kavurun.
  3. Ardından soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
  4. Domates salçası, domates püresi, tuz, karabiber ve suyu da ilave ettikten sonra 15 dakika pişirip ocaktan alın.
  5. Beşamel sos için; bir sos tenceresinde tereyağ ve sıvı yağı kızdırıp unla birlikte 2-3 dakika kavurun.
  6. Üzerine süt, tuz, karabiber ve muskat cevizi rendesi ekleyip koyulaşana dek pişirin, ardından ocaktan alın.
  7. Krep için; bir kasede un, süt, yumurta, su, tuz ve sıvı yağı koyu ve akışkan bir kıvam alana dek mikserle çırpın.
  8. Krep tavasını kızdırın ve hamurdan parçalar dökerek harç bitene dek krepler hazırlayın.
  9. Borcamın tabanına beşamel sostan bir miktar yayıp üzerine hazırladığınız kreplerden birini koyun.
  10. Koyduğunuz krebin üzerine tekrar beşamel sos yayıp, ardından kıymalı harç ve kaşar peyniri serpiştirip üzerini kreple kapatın.
  11. Krepler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. En üste koyacağınız krebin üzerine sadece beşamel sos ve rendelenmiş kaşar serpiştirin.
  12. Hazırladığınız krep lazanyayı 190 derece fırında 25 dakika pişirin.
  13. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip servis edin. Dilerseniz üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi