Krep Börek
2024-02-01 12:23:01 - Yemeklik.com.tr
Hamur açmak yok, yufka yok ! En hızlı börek tarifi olan krep börek ile tanışın. Tavada hızlıca yapın ve sevdiklerinizle paylaşın.
Krep Börek Tarifi İçin Malzemeler- Krep için:
- 2 Adet Yumurta
- 2,5 Su Bardağı Süt
- 2 Su Bardağı Un
- 1 çay Kaşığı Tuz
- Arası için:
- 200 Gram Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- Tavayı yağlamak için:
- 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- Krep börek için önce yumurtaları kırıp çırpın. Üzerine topaklanmasın diye azar azar süt ve un ekleyerek videodaki gibi karıştırın.
- İki üç damla yağ ile krep tavasını yağlayın. Isınan tavaya bir kepçe karışımdan ekleyin. Sağlı sollu tavayı sallayın, harç her yere eşit dağılsın.
- Alt kızarınca krebin yarısına kaşar peyniri koyup krebin diğer yarısını spatula ile kaşarlı bölüme kapatın.
- Birkaç defa krebi çevirin servis tabağına alın. Soğutmadan tüketin.