Kremalı Taze Bakla
2024-03-22 22:49:11 - Yemeklik.com.tr
3 yaşındaki çocuğumun dahi severek yediği lezzet. Kremanın baklayla buluştuğunda ağıza bıraktığı süt tadıyla farklı bir tarif sizi bekliyor. Kremalı taze baklava karşınızda.
Kremalı Taze BaklaTarifi İçin Malzemeler- 100 Gram Teke Sakalı
- 500 Gram Taze Bakla
- 1 Adet Büyük Boy Soğan
- 2 Dal Taze Soğan
- 1 Tutam Dereotu
- 1 Paket Krema
- 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Adet Limonun Suyu
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Baklaları temizleyip parmak boyutunda doğruyoruz. Tekesakalını da gelişi güzel doğruyoruz.
- Soğanlarımızıda yemeklik doğrayıp zeytinyağı döktüğümüz tenceremize kavurmak için alıyoruz. Arkasından taze baklalarımızı, arkasından teke sakalı otunu sırasıyla kavurup üçer dakika arayla taze soğanını ekliyoruz.
- Limon suyu, tuz, karabiber ve kremayı ekleyip kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruz. Azar azar pişmesi süresine bağlı olarak su ekliyoruz.
- Kremalı bakla pişince dereotunu da ekleyip Ilık olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.