Kremalı Tavuk

2023-09-17 01:06:34 - Yemeklik.com.tr

İçinde krema olunca önünüzdeki tabak birden bire daha havalı hale geliyor, kabul edelim. Klasik bir tavuk yemeğine boyut atlatmak ve onu daha lezzetli kılmak işte bu bu malzemenin eklenmesinden geçiyor. Üstelik öyle çok para harcamanıza gerek kalmadan, gayet ekonomik bir şekilde.

Bu kez kremalı tavuk için tavuk göğsü tavukları da nefis bir şekilde aromalandırıyoruz. Tadına doyum olmaz nefis bir hazırlıyor, ardından da nefis kremalı, mantarlı sosla buluşturarak servis ediyoruz. Yanında da pilav oldu mu, şahane akşam yemeğiniz hazır demektir. Şimdiden ellerinize sağlık.

Kremalı Tavuk Tarifi İçin MalzemelerKremalı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Küp küp doğanmış tavuk etini bir kapa alın. Zeytinyağ, sirke, rendelenmiş sarımsak, kekik ve tuzu da ekleyip harmanlayın. Üzerini streçleyip dolapta 2-3 saat dinlendirin.
  2. Dinlenen tavuk etini zeytinyağ eklediğiniz kızdırılmış tavada ara ara karıştırarak pişirin.
  3. Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen tavuk etlerine kremayı ekleyin. 2-3 kez karıştırın ve altını kapatın.
  4. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi