Kremalı Sebzeli Somon
2023-09-20 18:56:17 - Yemeklik.com.tr
Herkese ıspanak yemeyi sevdirecek bir tarif ile mutfağınıza konuk oluyoruz. Kremalı sebzeli somon tarifi için mutfağa kadar alalım sizleri.
Kremalı Sebzeli Somon Tarifi İçin Malzemeler- Marinasyon İçin:
- 1/2 Adet Portakal Suyu
- 1/2 Adet Lime Suyu
- 1 Diş Sarımsak
- 3-4 Dal Maydanoz
- 1/2 çay Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Kremalı Sos İçin:
- 1/2 Adet Havuç
- 300 Gram ıspanak
- 1 Demet Yeşil Soğan
- 1/2 çay Bardağı Krema
- 1/2 çay Kaşığı Tuz
- Öncelikle somon balığını marine etmek için bir kaba zeytingyağı, bir diş sarımsak, maydanoz, yarım limon suyu, yarım yeşil limon suyu ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Somon balığını bu karışımın içinde 5 dakika kadar bekletelim ve sosun iyice birbirine geçmesi sağlayalım.
- Yağlı kağıt içerisine somonu koyup, marine için hazırladığımız karışımı da ekleyip, kutu paketler gibi iyice saralım. Ayrıca ekstradan da aliminyüm folyo ile yağlı kağıdı saralım.
- Önceden ısıtılmış altı üstü 200 derece fırında 15 dakika pişirmeye bırakalım.
- Somon balığı fırındayken , aynı anda havucu çember şeklinde keselim. Yeşil soğanları da çok ufak olmayacak şekilde doğrayalım.
- Bir tavaya 1 kaşık zeytinyağı ve 1 kaşık tereyağı ekleyelim.
- Önce havuçları soteleyelim, ardından ıspanakları ekleyelim. Ispanakları çok öldürmeyin.
- Ardından da doğradığımız yeşil soğanları ve yaklaşık yarım çay bardağı kremayı ekleyelim ve ocağın altına kapatalım.
- Çünkü ocağın ısısı, sebzelerin kremayı çekmesi için yeterli olacaktır.
- Sıra geldi sunuma. Fırından balığımızı çıkartalım. Tabağa ilk olarak hazırladığımız kremalı sebzeli harcı koyalım, ardından üzerine somon balığını koyalım. Afiyet olsun.