Kremalı Mantar Çorbası

2023-09-16 23:32:53 - Yemeklik.com.tr

Kış sofralarına sıcaklık katan, kremalı kıvamı ile mantar sevdiren ... Bu tarifte akla ilk gelen kültür mantarı kullanmak olsa da arzu ettiğiniz kayın, kestane vb. mantarlar ile de hazırlayabilirsiniz. Unlu terbiye, meyane karışımını küçük bir sos tenceresinde hazırlayabileceğiniz gibi kavrulmuş birlikte de yapabilirsiniz. Sıcak su yerine sıcak ya da et suyu kullanabilirsiniz. Sevdiğiniz baharatlara çorba karışımında yer verebilirsiniz. Çok az miktarda rendelenmiş muskat cevizinin tarife çok yakışacağını aklınızın bir köşesinde bulundurun mesela. Maydanoz yerine taze kişniş yapraklarıyla süslemeyi deneyin.

Tarifi kendi mutfaklarında hazırlayanlar öneri ve düşüncelerini tarifin altına yorum olarak bıraksın. Farklı ları hazırlamak için alternatifleri birlikte toparlayalım.

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin MalzemelerKremalı Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Üzerlerini nemli bir bez yardımıyla temizlediğiniz mantarları küçük parçalar ya da ince dilimler halinde kesin. Kuru soğanı küçük küpler halinde kesin.
  2. Sıvıyağ ve tereyağını bir tencereye koyup soğanı kavurun.
  3. Daha sonra mantarları ilave edip suyunu çekene kadar kavurun.
  4. Daha sonra unu ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
  5. Ardından kremayı ekleyin ve orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.
  6. 3,5 su bardağı sıcak su ekleyin ve altını kısıp 10 dakika daha kaynatın.
  7. Ocaktan almadan önce tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbanız servise hazır olacaktır.
  8. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi