Krem Karamel

2023-09-16 23:58:02 - Yemeklik.com.tr

klasiklerinden biri olan krem karamel , deneyenler için çoktan en sevilen ları olmuş durumda. Servis esnasında altta kalan karamel sosun gayet havalı bir şekilde kendini gösterdiği ve tatlının üzerinden şerbet misali süzülmesiyle sunumu puanları toplarken, ilk kaşıkta karamelin muhteşem buluşmasına şahitlik ediyorsunuz.

Çok basit malzemelerle, şipşak hazırlanıyor olmasına rağmen kıvamıyla ya da içerdiği yüksek yumurta oranıyla alakalı kafanızda soru işaretleri oluşuyor olabilir. Hiç endişe etmeyin, bu tarifle sıfır yumurta kokulu ve ipeksi kıvamda krem karamel yapabilirsiniz!

Krem Karamel Tarifi İçin MalzemelerKrem Karamel Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karameli İçin:
  2. Toz şekeri ve suyu küçük bir tavaya alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın.
  3. 5-10 dakika içinde şeker erimeye ve karamelize olmaya başlayacaktır. Açık kahve rengine dönmeye başladığında ocaktan alın.
  4. Tatlı kaselerinizi bir fırın tepsisine dizin. Her birinin tabanına birer kaşık karamel dökerek paylaştırın. Karamelin donması için tepsiyi buzdolabına koyun.
  1. Krem Karamel İçin:
  2. Geniş bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri iyici köpürene kadar mikserle karıştırın.
  3. Vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  4. Köpüren yumurtalara yavaş yavaş 1 litre sütü ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  5. Karışımın üstündeki köpüklü tabakanın hepsini bir kepçe yardımıyla sıyırarak alın.
  6. Fırın tepsisini buzdolabından çıkarın. Karışımı tatlı kaselerine eşit şekilde paylaştırın.
  7. Kapların yarısına gelecek kadar kaynamış suyu fırın tepsisine ekleyin. Tatlıları, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika, üzerileri hafifçe kızarana dek pişirin.
  8. Fırından çıkardığınız krem karamelleri oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini streçleyerek buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
  9. Dinlenmiş krem karamelin kenarlarını dikkatlice bir bıçak yardımıyla ayırdıktan sonra tabağa ters çevirerek servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi