Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #pasta

Kozalak Pasta

Yemek ve müziğin birbirleriyle yakından ilgili iki kavram olduğuna inanan , Yemeklik.com.tr için yazdı. 

Kozalak pasta için tarifte un olduğunu ve kek hazırlayacağınızı düşünmeyin hemen. Kakaolu pirinç patlakları ve sadece birkaç temel malzeme lezzetli mi lezzetli çam kozalakları hazırlamak için yeterli.

Yılbaşı akşamı için bu tarifi çocuklarınızla bir arada eğlenerek de hazırlayabilirsiniz.

 

Kozalak Pasta Tarifi İçin Malzemeler
  • 250 Gram Kakaolu Pirinç Patlağı
  • 4 Yemek Kaşığı Bal
  • 80 Gram Bitter çikolata
  • 50 Gram Margarin
  • 1/2 Su Bardağı Susam
  • Servisi için:
  • 1 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
Kozalak Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Büyük boy çelik tencerede margarin, bal ve bitter çikolatayı kısık ateşte eritin.
  2. Ayrı bir tencerede susamları kavurduktan sonra kavrulmuş susamları diğer malzemelerin içine katın.
  3. Tencerenin içindeki tüm malzemeler eridikten sonra pirinç patlaklarını katın ve iyice karıştırın.
  4. Karışımın altını kapatın ve karışım şekil alabilecek soğukluğa gelene kadar bekletin.
  5. Limon sıkacağının arkasını çevirerek boş kalan kısma kalın bir naylon yerleştirdikten sonra malzeme ılıkken kalıp halinde sıkıca içerisine yerleştirin.
  6. Kalıp olarak kullandığınız limon sıkacağını ters çevirip çıkardığınızda pasta, çam kozalağı şeklini alacaktır.
  7. Üzerine pudra şekeri eleyip, çam yaprakları ve kozalaklarla süslediğiniz pastaları sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Orman Meyveli Tart Kek

Orman Meyveli Tart Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kaşarlı Tepsi Kebabı

Kaşarlı Tepsi Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mangolu Basmati Pilav

Mangolu Basmati Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bayat Kraker Poğaçası

Bayat Kraker Poğaçası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Dalgona Şekeri

Dalgona Şekeri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce