Köz Patlıcanlı Haydari
2024-07-25 11:48:42 - Yemeklik.com.tr
Her yemeğin yanına, her sofraya fazlasıyla yakışan haydari mezesinizi közlenmiş patlıcanlarla lezzetlendirmeye ne dersiniz ? Yapımı oldukça pratik sofralarınızı renklendirecek mükemmel bir tarifle sizlerleyiz.
Köz Patlıcanlı HaydariTarifi İçin Malzemeler- Köz Patlıcanlı Haydari Tarifi İçin:
- 1 Adet Patlıcan
- 100 Gram Beyaz Peynir
- 3 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
- 5 Dal Dereotu
- 4 Adet Ceviz Içi
- 1/2 çay Kaşığı Tuz
- 1 Diş Sarımsak
- Köz Patlıcanlı Haydari Tarifi Üzeri İçin:
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 5 Adet Ceviz Içi
- 1 çay Kaşığı Tatlı Toz Kırmızı Biber
- Köz Patlıcanlı Haydari Tarifi Süslemek İçin:
- 2 Dal Dereotu
- Derin bir kapta peyniri ezin. Yoğurt, kıyılmış dereotu, iri parçalanmış ceviz, tuz, rendelenmiş sarımsak ekleyip karıştırın.
- Patlıcanı közleyin. Közlenmiş patlıcanı kıyın, yoğurtlu karışıma ekleyin. Servis tabağına haydariyi koyun.
- Üzeri için sıvı yağ, kırılmış ceviz, toz biberi, tavaya alın ve ısıtın. Haydarinin üzerine gezdirin. Afiyet olsun!