Köz Biberli Peynirli Meze
Köz biberli peynirli meze, sofralarınıza Akdeniz esintisi taşıyan, lezzet dolu ve pratik bir tariftir. Közlenmiş kapya biberlerin enfes aroması, beyaz peynirin yumuşak dokusu ve sarımsağın keskin tadı ile birleşerek damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Sofralarınızda Akdeniz esintisi yaşamak istiyorsanız bu tarif tam size göre!
Köz Biberli Peynirli MezeTarifi İçin Malzemeler
- 5 Adet Kapya Biber
- 100 Gr. Beyaz Peynir
- 3 Adet Etimek
- 4 Adet Ceviz
- 1 Diş Sarımsak
- 1 Tutam Maydanoz
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
- 1 çay Kaşığı Fındık Kırığı
- 1 Tutam Kıyılmış Maydanoz
Köz Biberli Peynirli MezeTarifi Nasıl Yapılır?
- Kapya biberleri közleyin. Mutfak robotuna kabuğu soyulmuş köz biber, peynir, etimek, sarımsak, ceviz içi, maydonoz, zeytinyağ ve nar ekşisi ekleyin, karıştırın.
- İyice özleşen mezeyi servis tabağına alın. Üzerine fındık kırığı ve maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!