Köri Soslu Tavuk

2023-09-17 01:05:59 - Yemeklik.com.tr

Baharat sevenleri, her yaptığı içine tuz hariç mutlaka en az 2 baharat ekleyenleri, körinin kokusunu da tadını da çok sevenleri böyle alalım. Güneydoğu Asya Mutfağı'nın vazgeçilmez baharatı köri, içerisinde bulunan sumak, zencefil, kimyon, kişniş vb. baharatlarla tam bir şifa kaynağı olma özelliğini taşıyor. Beyaz etlerle harika bir uyum yakalayan köri, en çok seviyor. Karşınızda nefis mi nefis: Köri soslu tavuk tarifi!

Resimli anlatımıyla, en pratik ve yemelere doyum olmaz körili tavuk tarifini veriyor, köri sos nasıl yapılır tek tek anlatıyoruz. Yanına , ya da servis edebilirsiniz. Lokantalarda sunulan köri soslu tavuklardan çok daha lezzetli oluyor, yiyen herkes tarifini istiyor. Bu lezzeti sık sık pişirmek isteyeceksiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, arasında en çok sevilen bu kolay yemek tarifimize buyur ediyoruz.

Köri sosun tadını sevdiyseniz belki sonra de şans vermek isteyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin MalzemelerKöri Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sıvı yağını bir tavada kızdırın. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü aktarın.
  2. Renk alıp, suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun.
  3. Köri sosu hazırlamak için; ayrı bir tavada tereyağını sos tenceresinde eritin.
  4. Unu da üzerine ekleyin ve  kokusu çıkıp, renk alana kadar karıştırarak kavurun.
  5. Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
  6. Sıcak su, köri, tuz ve karabiberi katın.
  7. Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin.
  8. Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün.
  9. İncecik kıyılmış bir avuç maydanozu, köri soslu tavuğa ilave ettikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin.
  10. Sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi