Konserve Mor Lahana Turşusu

2023-09-17 01:07:58 - Yemeklik.com.tr

Restoranlarda yediğimiz mor lahana turşularının rengi hafif pembeye çalıyor, lezzetleri de efsane oluyor. Tam da bu lezzetin benzerini bu kez evde yapıyoruz. Mor lahanaların dahaı ise tarifimizd saklı. Tazeliğini uzun süre koruyan dışarda yediğiniz turşuyu aratmayan mor lahana turşusu çok pratik bir şekilde hazırlanıyor. Dolapta beklettikten sonra 3 gün içerisinde yenmeye hazır hale geliyor. Sofralarınıza çok yakışacak çok lezzetli bu tarifimizi denemek için sizi mutfağa alalım. Afiyet olsun.

Konserve Mor Lahana Turşusu Tarifi İçin MalzemelerKonserve Mor Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Lahanayı ince ince doğrayın. Derin bir kap içerisine alın.
  2. Üzerine tuzu ekleyip karıştırın. 10 dakika bu şekilde bekletin.
  3. Sonrasında lahanaları kavanozlara bastırarak yerleştirin. Uygun bir kapta su, sirke ve limonu karıştırın.
  4. Lahanaların üzerine bu karışımı dökün.
  5. Kapağını sıkıca kapatıp 3-4 gün buzdolabında bekletin.
  6. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi