Kolay Şekerpare

2023-09-17 00:55:58 - Yemeklik.com.tr

Kurabiyesinin içinde kullanılan irmik tüm şerbeti bir güzel içine çekmesini sağlıyor. Üzerine konan mini mini fındıklar lezzet veriyor, tereyağı sayesinde de kıvamı yumuşacık oluyor. Bayramların, özel günlerin olmazsa olmaz tatlısı olan bu saydıklarımız olmadan pek olmuyor. Kolay tarifi ise hazırlanması ile sizleri hiç yormuyor. Oda sıcaklığında tereyağı, yumurta, şeker, un ve irmik bir güzel yoğrulup şekil veriliyor. Fırında üzeri kızarana kadar bir güzel pişiyor.

Üzerine de son dokunuşu şerbeti geliyor. Aman dikkat! Tatlınız sıcak, şerbetiniz de oda sıcaklığında ılıtılmış bir şekilde olmalı. Aksi takdirde kurabiyeler şerbeti çekmez, şekerlenip lezzetleri bozulabilir. Şekerpareyi limonlu sevenleriniz için de tarifimiz var. Kolay şekerpare tarifi ise sevdiklerinizi mutlu etmek için geliyor. Buyurun mutfağa...

Kolay Şekerpare Tarifi İçin MalzemelerKolay Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şerbet için su ve şekeri karıştırıp,kaynatın,Kaynayınca limon dilimini içine atıp kaynatmaya devam edin sonrasında soğumaya bırakın.Tatlı için un hariç bütün malzemeleri bir araya getirin .  
  2. Azar azar unu ilave edin.  
  3. Güzelce yoğurun.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şeklini verin.  
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp,çatal ile çizikler atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar 20 dakika kadar pişirin.  
  6. Fırından alın. İlk sıcağı çıkan tatlıya soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis edin. Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi