Kolay Kıymalı Pide

2023-09-17 00:35:25 - Yemeklik.com.tr

Yumuşacık hamuru ve tam tutan tarifi ile dışarıda yediğiniz bütün pideleri unutun, çok daha güzelini mutfakta yapacaksınız çünkü! Kolay kıymalı pide tarifi için haydi mutfağa!

Kolay Kıymalı Pide Tarifi İçin MalzemelerKolay Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamurumuzu hazırlamak için öncelikle bir kaba unumuzu alıyoruz ardından tuzumuzu da ilave ederek ortasında bir çukur açıyoruz.
  2. Açtığımız çukura su, maya, sıvı yağ ve şeker koyup bir güzel yoğuruyoruz. (hamurumuz yumuşak bir kıvama gelecektir, ele yapışmaması için su yardımıyla elinizi ıslatabilirsiniz)
  3. Hamurumuzu 1 saat ila 3 saat arasında dinlendiriyoruz. Ne kadar çok dinlendirirsek o kadar güzel kabaracaktır. (fırını hafif ısıtıp hamur kabının üstünü kapatarak ılık fırında bekletebilirsiniz)
  4. Ardından iç malzemeler için bir kabın içine kıyma ve salça alıyoruz. Yeşil soğan, domates ve kuru soğanı doğrayıp üzerine ilave ediyoruz ve güzelce harmanlıyoruz.
  5. Dinlenen hamurumuzu alıp un serpilmiş düz bir yüzeyde 8 eşit parçaya bölüyoruz. Yuvarlak bezeler elde ediyoruz.
  6. Oklava yardımıyla unlu zeminde hamurlara uzun pide şekli veriyoruz. İçine malzememizi koyup kenarları hafif içe doğru katlıyoruz.
  7. Yumurta ve zeytinyağı ile yaptığımız sosu pide kenarlarına sürüyoruz. Tepsimize yağlı kağıt koyup üstüne pideleri diziyoruz. 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi