Kolay Katıklı Ekmek
2023-09-20 19:15:36 - Yemeklik.com.tr
Hatay yöresinin en lezzetli ekmeklerinden katıklı ekmek tarifini en pratik haliyle evlerimizde yapıyoruz. Bu tarifi artık sık sık yapacaksınız.
Kolay Katıklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler- 200 Gram çökelek
- 2 Adet Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Kimyon
- 1 çay Kaşığı Kuru Kekik
- 1 çay Kaşığı Kuru Nane
- 1 Yemek Kaşığı çörek Otu
- 1 Yemek Kaşığı Susam
- 1 çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 3 Adet Ekmek Hamuru
- Soğanlar ince ince doğranır, biraz tuz ekleyip ovularak soğanın acısı çıkartılır.
- Ayrı bir kapta çökelek, biber ve domates salçası, zeytinyağı, soğan ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- Ekmek hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.
- Bezeler oklava ile ince hamur şeklinde açılır.
- Açılan hamurların üzerini çökelekli ve baharatlı karışım ile kapladıktan sonra önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Pişen katıklı ekmekleri dört eşit parçaya bölerek servis edilir. Afiyet olsun.