Köfteli Kabak Yemeği
2024-08-20 16:34:16 - Yemeklik.com.tr
Bu kez sebze tarifimize minik bir protein eklemesi yapıyoruz. Tam mevsimindeki mis gibi kabakları yuvarlağımız köftelerle pişirip mis gibi bir yaz yemeği hazırlıyoruz. Yanına bir kase dereotlu yoğurt ve fıstıklı pilav ile sunduğunuzda lezzetine doyamayacağınız bir menü hazırlamanız çok kolay olacak. Afiyetler!
Köfteli Kabak YemeğiTarifi İçin Malzemeler
- 2 Adet Kabak
- 1 Adet Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 3 çay Kaşığı Tuz
- 1 Tutam Dereotu
- Köftesi İçin:
- 500 Gram Kıyma
- 1 Adet Soğan
- 1 Adet Yumurta
- 2 Yemek Kaşığı Galeta Unu
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Kimyon
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 çay Kaşığı Tuz
Köfteli Kabak YemeğiTarifi Nasıl Yapılır?
- Köftesi için bir kaba kıyma ile rendelenmiş soğanı ekleyin.
- Galeta ununu, yumurtayı, baharatlarını ve tuzunu ekleyip iyice yoğurun.
- Yoğurduğunuz harçtan parçalar alıp top şekli verin.
- Zeytinyağını tavaya ekleyip köftelerin her tarafını kızartın. Çok kızartmanıza gerek yok, tekrar pişireceğiniz için çiğliğinin geçmesi yeterli olur.
- Köfteleri kızarttığınız tavada rendelediğiniz soğanı kavurun.
- Salçayı da ekleyip kavurun.
- Doğradığınız kabakları ekleyin.
- Baharatlarını ekleyin.
- Üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyin.
- Kızarttığınız köfteleri de ekleyip kabaklar pişene kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
- Köfteli kabak yemeği tarifiniz hazır. Afiyet olsun!