Köfteli Kabak Spagetti

2023-09-21 10:32:37 - Yemeklik.com.tr

Klasik diyet yemeklerinden sıkıldıysanız, yediklerinizin sizi doyurmamaya başladıysa gelin evdeki malzemelerle çok başka bir tarif hazırlayalım. Sporcuların keyifle tüketebileceği, ketojenik beslenenlerin severek yiyeceği, sağlıklı beslenenlerin en sevdikleri tariflerden biri olacak nefis mi nefis bir lezzet o. Kabaklar, spagetti makarnasından rol çalıyor. Köfteler en hafif ve doyurucu şekilleriyle onlara eşlik ediyor. Domates sosu da lezzet ve renk katıyor. Karşınızda yaptıkça hep yapmak ve yemek isteyeceğiniz nefis mi nefis: Köfteli kabak spagetti tarifi.

Özellikle canınız hafif, midenizi yormayacak ve doyurucu bir şey çektiğinde imdadınıza bu tarif yetişecek. Hazırlaması çok pratik, lezzeti de nefis! Kabaklarınızı soyucu yardımıyla ince ince keserek başlayın hadi. Şimdiden ellerinize sağlık!

Köfteli Kabak Spagetti Tarifi İçin MalzemelerKöfteli Kabak Spagetti Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Köfte için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın. Güzelce yoğurun. Ardından top top yuvarlayın.
  2. Kabaklarınızı soyacak yardımıyla ince ince kesin. Ortasındaki çekirdekli kısmı kullanmayın. Soyacakla soyarak elde ettiğiniz parçaları ortadan ikiye kesin.
  3. Domates sosu için gerekli tüm malzemeleri bir sos tenceresine alın. Sos yoğunlaşana kadar pişirin. Ardından ocaktan alın.
  4. Kabaklarınızı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş bir tavaya alın. Üzerine çok az tuz ilave edin. Tavada rengi hafif dönüp yumuşayana kadar 3-4 dakika kadar pişirin. Bir tabağa aktarın.
  5. Tavanıza tekrar yağ aktarın ve köftelerinizi arkalı önlü bir şekilde pişirin. Piştikten sonra 5 dakika kadar ılınmasını bekleyin. Ilıdıktan sonra kabakların üzerine koyun.
  6. Son olarak domates sosu gezdirin ve servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi