Kızartma Tadında Fırın Karnabahar

2023-09-30 10:08:37 - Yemeklik.com.tr

Kızartmadan çıtır çıtır karnabaharlar yapmak isteyenleri şöyle alalım. Evdeki malzemeler ile karnabaharları haşlamadan, sadece fırında pişirerek çıtır çıtır yapabilirsiniz. Sırrı özel sosunda ve mısır gevreği ile kaplamasında gizli. Mısır gevreği yerine dışını ekmek kırıntısı ile kaplayarak da benzer bir çıtır katmana ulaşabilirsiniz. Klasiklerden vazgeçemeyenler için karnabahar kızartması tarifini de şöyle bırakalım.

Vegan ve vejetaryen beslenenlerin de rahatlıkla yapabileceği sebzeli tarifimizi mutlaka deneyin.

Kızartma Tadında Fırın Karnabahar Tarifi İçin MalzemelerKızartma Tadında Fırın Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Mısır gevreğini rondodan geçirip inceltin. Üzerine baharatları ekleyin.
  2. Karnabaharları yıkayın ve çiçek kısımlarını ayıklayıp derin bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı, nişasta ve süt karışımını ekleyip güzelce bulanmasını sağlayın.
  3. Ardından mısır gevrekli baharatlı karışıma bulayın.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip 200 derecede 25 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi