Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tavuk

Kızarmış Tavuk Budu

Evde yaptığımızda asla dışarıdaki gibi olmayan yemeklerden biri de kızarmış . Kokusunu, çıtırlığını ve tadını tutturmak mümkün değil. Gerçekten de bunu evdeki malzemelerle yapmak pek olası değil. Ama çok daha sağlıklısını, güvenle tüketebileceğiniz kendi kızarmış tavuğunuzu yapmanız mümkün.

tarifi, rengi ve kokusuyla iştah açacak ve bütün ev ahalisini çok mutlu edecek.

Kızarmış Tavuk Budu Tarifi İçin Malzemeler
  • 8 Adet Tavuk Budu
  • 1/2 Adet Limon
  • 1/2 Su Bardağı Un
  • 1/2 Su Bardağı Ekmek Kırıntısı
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Paprika
  • 1 Tatlı Kaşığı Sarımsak Tozu
  • 1 Tatlı Kaşığı Soğan Tozu
  • 1 çay Kaşığı Kimyon
  • 1 çay Kaşığı Garam Masala Baharatı
  • 1 çay Kaşığı Tuz (azaltıp Arttırılabilir)
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı şeker
  • 1 Su Bardağı Kızartma Yağı
Kızarmış Tavuk Budu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tencerenin 1/3 ünü kızartma yağı ile doldurun
  2. Yağ kızarken, geniş tabanlı bir kaseye, yağ, limon ve tavuk dışındaki bütün malzemeleri koyun ve iyice karıştırın.
  3. Tavuk butlarını limonla iyice ovun ve harca bulayın. Harcın her tarafına eşit şekilde bulaştığına emin olun.
  4. Yağın iyice kızdığına emin olduktan sonra tavuk butlarını yağa atın.
  5. Koyu altın rengi bir renk aldığında çıkarın ve havlu kağıt üzerinde yağının fazlasını alın.
Kahvaltı Lavaşı

Kahvaltı Lavaşı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Simit Tadında Poğaça Topları

Simit Tadında Poğaça Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bademli Tart

Bademli Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yufka Çanağında Börülce Salatası

Yufka Çanağında Börülce Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kabartma Tozlu Kanat

Kabartma Tozlu Kanat

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce