Kıymalı Sıcak Enginar
2024-07-25 10:36:51 - Yemeklik.com.tr
Zeytinyağlı, garnitürlü olarak alışık olduğumuz enginarlar sıcak ve çok lezzetli bir ana yemek olarak karşımızda. Kaşar peynirinin de muhteşem uyumuyla nefis bir lezzet ortaya çıkıyor. Haydi gelin bu enfes tarifi sizlerde deneyin.
Kıymalı Sıcak EnginarTarifi İçin Malzemeler- 3 Adet Enginar
- 100 Gram Kıyma
- 2 Adet Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 1/2 çay Kaşığı Kekik
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Kaşar Peyniri
- Enginarları tuzlu suda 35 dakika yumuşayana kadar haşlayın.
- Enginarlar haşlanırken tavaya zeytinyağını ekleyin. Önce kıymayı hemen sonra soğanları ekleyip, kavurun.
- Tuz, baharatlar ve salça ekleyin. En son üzerine suyun yarısını ekleyip pişirin.
- Haşlanan enginarları tencereye alın. Üzerine kıymalı harcı koyun. Yarım kalan suyu ve kaşar peyniri rendesini de ekleyin.
- Kısık ateşte kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun!