Kıymalı Şehriye

2024-08-20 09:16:09 - Yemeklik.com.tr

Dolabında çok az kıyma varsa değerlendirmek için bu tarifi sakın kaçırmayın. Hem pratik hem de doyurucu olan kıymalı şehriye tarifim, kısa sürede hazırlayabileceğiniz lezzetli bir yemek seçeneği sunuyor. Arpa şehriye ve yoğurdun enfes uyumunu, kıymanın lezzetiyle buluşturuyorum. Baharatlarla zenginleştirip cevizle desteklediğim bu tarif, herkesin favorisi olacak.

Özellikle yoğun günlerinizde hızlıca hazırlayıp ailece keyifle tüketebilirsiniz. Basit malzemelerle büyük lezzetler yaratmanın en güzel örneklerinden biri olan bu pratik tarif, sofralarınıza enfes bir tat katacak.

Kıymalı ŞehriyeTarifi İçin MalzemelerKıymalı ŞehriyeTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şehriyeleri kaynar tuzlu suda yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika haşlayın ve süzün.
  2. Geniş bir tavada biraz zeytinyağı ile birlikte kıymayı suyunu çekene kadar kavurun ve son olarak tuz,ceviz ve baharatları ekleyip 1-2 dakika da birlikte kavurun.
  3. Derin bir kasede yoğurt, süzme yoğurt, tuz, ezilmiş sarımsak, ufak doğranmış salatalık turşuları ve ince kıyım maydanozu karıştırın. Karışıma sıcak şehriyeleri de ekleyip harmanlayın.
  4. Şehriyeli karışımı servis tabağına alın üzerine kavrulmuş kıyma ekleyip servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi