Kıymalı Sebzeli Graten

2023-10-08 22:18:01 - Yemeklik.com.tr

Graten tarifleri her zaman çok sevilir. Beşamel sosun inanılmaz lezzeti, bol peyniri ve ona eşlik eden harika malzemelerle akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olurlar.

Bu tarifimiz de adına yakışır türden, bereketi oldukça fazla. Bizler 6 kişilik hazırladık lakin daha küçük porsiyonla daha fazla kişi bile doyabilir. Şimdiden bu ziyafeti deneyeceklerin ellerine sağlık! Afiyet olsun.

Kıymalı Sebzeli Graten Tarifi İçin MalzemelerKıymalı Sebzeli Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak soğanı ufak küpler halinde, havuçlarırı iri üçgen parçalar halinde, biberi orta boy küpler halinde ve son olarak patatesleri soyup iri parçalar halinde doğrayın ve kenarda bekletin.
  2. Geniş bir tencerede zeytinyağında kıymayı kavurun. Kavrulan kıymaya önce soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ardından sırası ile havuçları, patatesleri ve biberleri ekledikten sonra bezelyeleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Tencereye baharatları ve salçayı da ekleyip 1-2 dakika kavurup sıcak suyu da ekleyin.
  4. Yemeği fırın tepsisine alın ve üzerini önce yağlı kağıt ardından folyo ile kaplayıp 200 derecelik fırında 20 dakika pişmeye bırakın.
  5. Yemek fırındayken üzeri için, orta boy bir tencerede unu tereyağında kavurun. İçine sütü azar azar ekleyip pürüzsüz bir beşamel hazırlayıp, ocaktan alın. Sosa baharatları, tuzu ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Son olarak yumurtayı da ekleyip karıştırın.
  6. Fırından yemeği çıkartın, sosu üzerine dökün kaşar peynirlerini de serpip tekrar 15 dakika fırınlayın. Patateslerin pişip pişmediğini kontrol ederek yemeğin durumunu kontrol edebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi