Kıymalı Pırasalı Graten
2024-07-25 10:36:51 - Yemeklik.com.tr
Hazırlanışı kolay ve tadı şahane olan bu tarif, hem pratikliği hem de doyuruculuğuyla sofralarınızı şenlendirecek. Kıymalı pırasalı gratenle misafirlerinizi şaşırtabilir, sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatabilirsiniz. Hem sebze hem et içeriğiyle doyurucu, görseli şık ve çok lezzetli bir tarif. Çocuklarınız bu tarifle pırasayı çok sevecek.
Kıymalı Pırasalı GratenTarifi İçin Malzemeler- Kıymalı Pırasalı Graten Tarifi İçin:
- 1 Kilogram Pırasa
- 1 Adet Soğan
- 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 200 Gram Kıyma
- Kıymalı Pırasalı Graten Tarifi Beşamel Sosu İçin:
- 2 Su Bardağı Süt
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- Kıymalı Pırasalı Graten Tarifi Üzeri İçin:
- 1 çorba Kasesi Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- Pırasalar temizlenip ayıklanır ve küçük küçük doğranır. Soğan yemeklik doğranır.
- Tavaya zeytinyağ alınıp önce soğanlar sonra kıyma ve pırasa konulup kavrulur. Salça, tuz ve karabiber de konulup kısık ateşte yumuşayana ve suyunu çekene kadar kavrulur. Borcama alınır.
- Beşamel için tavaya sıvıyağ ve tereyağı alınıp un kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt, tuz ve karabiber de eklenip hızlıca koyulaşana kadar karıştırılır. Pırasaların üzerine konulur.
- Beşamel sos soğuyunca kaşar peyniri rendesi de eklenip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.