Kıymalı Pırasalı Graten

2024-07-25 10:36:51 - Yemeklik.com.tr

Hazırlanışı kolay ve tadı şahane olan bu tarif, hem pratikliği hem de doyuruculuğuyla sofralarınızı şenlendirecek. Kıymalı pırasalı gratenle misafirlerinizi şaşırtabilir, sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatabilirsiniz. Hem sebze hem et içeriğiyle doyurucu, görseli şık ve çok lezzetli bir tarif. Çocuklarınız bu tarifle pırasayı çok sevecek.

Kıymalı Pırasalı GratenTarifi İçin MalzemelerKıymalı Pırasalı GratenTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pırasalar temizlenip ayıklanır ve küçük küçük doğranır. Soğan yemeklik doğranır.
  2. Tavaya zeytinyağ alınıp önce soğanlar sonra kıyma ve pırasa konulup kavrulur. Salça, tuz ve karabiber de konulup kısık ateşte yumuşayana ve suyunu çekene kadar kavrulur. Borcama alınır.
  3. Beşamel için tavaya sıvıyağ ve tereyağı alınıp un kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt, tuz ve karabiber de eklenip hızlıca koyulaşana kadar karıştırılır. Pırasaların üzerine konulur.
  4. Beşamel sos soğuyunca kaşar peyniri rendesi de eklenip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Daha Fazla Gönderi