Kıymalı Pırasa Yemeği

2024-02-07 11:18:32 - Yemeklik.com.tr

Sebzelerle hazırlanan nefis yemekler arasında önemli bir yere sahip olan "Kıymalı Pırasa Yemeği", sofralara lezzet ve sağlık katıyor. Pırasanın hafif lezzeti, kıyma ile buluşarak muazzam bir uyum yakalıyor ve sofraları zenginleştiriyor. Sebzelerin taptaze doğallığı, kıyma ile bir araya geldiğinde damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Bu tarif, pırasa severlerin favorisi olmaya aday. Sağlıklı, lezzetli ve doyurucu bir yemek arayanlar için ideal bir seçenek olan bu pırasa tarifi, sofralarınıza pratik bir şıklık kazandırmak için bekliyor. Şimdi, sebzelerle kıymalı bir buluşmanın tadını çıkarmaya hazır mısınız?

Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi İçin MalzemelerKıymalı Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pırasaları 2 parmak kalınlığında doğrayın. Havucu ince ince kesin.
  2. Kıymayı, zeytinyağı eklediğiniz tencerede kavurun. Kavrulan kıymaya salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Havuçları tencereye alın ve 1-2 dakika kadar kavurun.
  4. Pırasaları ekleyip karıştırın.
  5. Pirinci, tuzu ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  6. Tencerenin kapağını kapatın.
  7. Orta ateşte pırasa ve havuçlar yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika kontrollü pişirin.
  8. Kıymalı pırasa tarifiniz hazır. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi