Kıymalı Makarna Böreği

2024-07-25 10:27:15 - Yemeklik.com.tr

İki favori lezzeti bir araya getirerek sofralara unutulmaz bir tat sunan nefis bir tarif hazırlıyoruz bugün: Kıymalı makarna böreği tarifi! Haşlanmış makarnalar, bol kıymalı iç harcı ve börek sosuyla birleşerek damak çatlatan bir lezzet oluşturuyor, bu lezzet dilim dilim servis ediliyor ve tadına bakan herkes ona bayılıyor!

Kat kat dizilen makarnaların arasına kıymalı harç geliyor, üzerine gelen rendelenmiş peynir ve tereyağıyla lezzeti daha da artan börek fırında altın rengine gelene dek pişiriliyor... Bu böreği sadece düşünürken bile ağzınız sulandırsa sizi hiç vakit kaybetmeden aşağıdaki tarifimize doğru alalım.

Hazırlanışı kolay, lezzeti şahane olan bu börek, özellikle kalabalık sofralar ve misafirler için ideal!

 

Kıymalı Makarna BöreğiTarifi İçin MalzemelerKıymalı Makarna BöreğiTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Makarnaları kaynar bol tuzlu suda 10-12 dakika haşlanmaya bırakın.
  2. Makarnalar haşlanırken geniş bir tavada zeytinyağı ile birlikte kıymayı koyu bir renk alana kadar kavurun. Kavrulan kıymalara ufak küpler halinde doğranmış soğanı ve ince dilimlenmiş sarımsakları da ekleyip soğanlar yumuşayana kadar yüksek ateşte kavurmaya devam edin.
  3. Ardından tavaya baharatları,tuzu ve domates rendesini de ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Tavaya son olarak sıcak makarna suyundan da ekleyip kısık ateşte sosu çektirin. Pişen sosa son olarak ince kıyım maydanozları da ekleyip ocaktan alın.
  4. Börek sosu için büyük bir kasede yumurta,süt,yoğurt,zeytinyağı ve az miktarda tuzu karıştırın.
  5. Fırın tepsisinin tabanını hafifçe yağlayın ve içine ilk kat yufkayı kenarları dışarıdan sarkacak şekilde serin. Yufkanın içine ve kenarların biraz börek sosu serpin ve ikinci yufkayı üzerine yerleştirin.
  6. Makarnaları süzüp sıcakken börek sosunun içine alın ve karıştırıp sosa iyice bulanmalarını sağlayın. Fazla sosu süzdürüp makarnaları doğruca tepsiye yufkaların üzerine yerleştirin. Makarnaların üzerine tek kat olacak şekilde kıymalı sosu dökün. Kıyma harcının üzerine kaşar peynirlerini yerleştirin.
  7. Bir kat yufkayı içe doğru kapatın ve kalan börek sosundan üzerine ve kenarlarına bolca dökün. Son kat yufkayı da kapayıp yine soslayın ve böreğin üzerine bolca kavrulmuş susam serpin.
  8. Böreği önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri,tabanı ve kenarları da kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  9. Fırından çıkan böreğin ilk sıcaklığı geçene kadar 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirip dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi