Kıymalı Karadeniz Pidesi

2023-09-21 10:17:08 - Yemeklik.com.tr

Kıymalı Karadeniz Pidesini nasıl anlatsak bilemedik. Pek anlatılacak bir tarif değil, daha çok tecrübe edilmesi gerekilen bir lezzet deneyimi diyelim.

Çıtır çıtır ev yapımı hamur arasında güzelce kızarmış tereyağlı kıyma, üzerine kırdığınız bir yumurta sarısı ve onu patlattığınız zaman pideye yayılan o sarı lezzet bombasına pideyi banarak aldığınız haz gerçekten ağız sulandırıcı bir tarife yol açıyor..

Pidecilerde yediğiniz pideleri aratmayacak, çok özel bir pide tarifimiz var ve denemek için sizi hemen mutfağa alabiliriz. Afiyet olsun.

Kıymalı Karadeniz Pidesi Tarifi İçin MalzemelerKıymalı Karadeniz Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pidenin Hamuru İçin:
  2. Derin bir kabın içine su, maya, toz şeker, zeytinyağı ve yoğurdu alın. İyice karıştırın.
  3. Ardından azar azar unu ilave edin ve kıvam alana kadar yoğurun.
  4. Üzerini nemli bir bezle kapatıp oda sıcaklığında yaklaşık 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  1. İç Harcı İçin:
  2. Soğanın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
  3. Bir tavanın içine zeytinyağı ve doğranmış soğanı alın. Sotelemeye başlayın.
  4. Üzerine kıymayı ekleyin. Kavurun.
  5. Ardından üzerine rendelenmiş domates, baharat ve tuz ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin.
  1. Birleştirme Aşaması İçin:
  2. Mayalanan hamurlardan orta büyüklükte bezeler alın.
  3. Hafif unladığınız tezgahın üzerinde orta kalınlıkta olacak biçimde açın. Ortasına kıymalı harçtan yerleştirin.
  4. Kenarlardan kapatarak pide şeklini verin.
  5. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin üzerine aktarın.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında belli aralıklarla kontrol ederek yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  7. Pişmeye yakın çıkarıp üzerine yumurta kırın ve 5 dakika daha pişirin.

Daha Fazla Gönderi