Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Kıymalı Karadeniz Pidesi

Kıymalı Karadeniz Pidesini nasıl anlatsak bilemedik. Pek anlatılacak bir tarif değil, daha çok tecrübe edilmesi gerekilen bir lezzet deneyimi diyelim.

Çıtır çıtır ev yapımı hamur arasında güzelce kızarmış tereyağlı kıyma, üzerine kırdığınız bir yumurta sarısı ve onu patlattığınız zaman pideye yayılan o sarı lezzet bombasına pideyi banarak aldığınız haz gerçekten ağız sulandırıcı bir tarife yol açıyor..

Pidecilerde yediğiniz pideleri aratmayacak, çok özel bir pide tarifimiz var ve denemek için sizi hemen mutfağa alabiliriz. Afiyet olsun.

Kıymalı Karadeniz Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
  • Pidenin Hamuru İçin:
  • 3 Su Bardağı Un
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
  • 1/3 Su Bardağı ılık Su
  • 1,5 çay Bardağı Yoğurt
  • 1 çay Kaşığı Toz şeker
  • 2 çay Kaşığı Tuz
  • İç Malzemesi İçin:
  • 300 Gram Dana Kıyma
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Adet Orta Boy Soğan
  • 2 Adet Rendelenmiş Domates
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Kimyon
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • Üzeri İçin:
  • 2 Adet Yumurta
Kıymalı Karadeniz Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pidenin Hamuru İçin:
  2. Derin bir kabın içine su, maya, toz şeker, zeytinyağı ve yoğurdu alın. İyice karıştırın.
  3. Ardından azar azar unu ilave edin ve kıvam alana kadar yoğurun.
  4. Üzerini nemli bir bezle kapatıp oda sıcaklığında yaklaşık 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  1. İç Harcı İçin:
  2. Soğanın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
  3. Bir tavanın içine zeytinyağı ve doğranmış soğanı alın. Sotelemeye başlayın.
  4. Üzerine kıymayı ekleyin. Kavurun.
  5. Ardından üzerine rendelenmiş domates, baharat ve tuz ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin.
  1. Birleştirme Aşaması İçin:
  2. Mayalanan hamurlardan orta büyüklükte bezeler alın.
  3. Hafif unladığınız tezgahın üzerinde orta kalınlıkta olacak biçimde açın. Ortasına kıymalı harçtan yerleştirin.
  4. Kenarlardan kapatarak pide şeklini verin.
  5. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin üzerine aktarın.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında belli aralıklarla kontrol ederek yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  7. Pişmeye yakın çıkarıp üzerine yumurta kırın ve 5 dakika daha pişirin.
Fasulye Tavası

Fasulye Tavası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kıtır Kıtır Cips

Kıtır Kıtır Cips

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Milföyden Karnıyarık Börek

Milföyden Karnıyarık Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Püreli Misket Köfte

Püreli Misket Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Zerdeçallı Fasulye Pate

Zerdeçallı Fasulye Pate

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce