Kıymalı Kapalı Pide
2023-09-17 00:09:21 - Yemeklik.com.tr
Kıymalı iç harcının kurumaması için kapalı bir şekilde hazırlanan; içi sulu, dışı çıtır kıymalı pide tarifi, akşam sofranızda olmayı hak eden nefis bir .
en sevilenlerinden kıymalı kapalı pideyi, arzu ettiğiniz iç harç ve şekillerde hazırlayabilirsiniz.
Kıymalı Kapalı Pide Tarifi İçin Malzemeler- 4,5 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı ılık Su
- 2 Su Bardağı ılık Süt
- 1,5 Paket Instant Maya
- 1/3 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 2 Tatlı Kaşığı Tuz
- İç harcı için:
- 500 Gram Kıyma
- 2 Adet Orta Boy Soğan
- 1,5 çay Kaşığı Karabiber
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Tuz
- Üzeri için:
- 2 Adet Yumurta Sarısı
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Süt, su, maya, şeker ve yağı bir kabın çerisinde karıştırın.
- Ortasını havuz şeklinde açarak 4,5 su bardağı unu ve tuzu ilave edip yoğurmaya başlayın. Bu noktadan sonra unu azar azar ilave edin.
- Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde ettiğinizde un ilavesini bırakın ve hamuru 30 dakika kadar üzerini örterek mayalanmaya bırakın.
- Hamur mayalanırken iç harcımızı hazırlayalım. Zeytinyağında soğanı renk alana kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. Pişmeye yalın baharatları ilave edin ve 2-3 dakika daha kavurup ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Mayalanan hamuru 10-11 eşit parçaya ayırın.
- Her bir hamuru uzunlamasına pide şeklinde tezgahı ve hamuru unlayarak açın. İçine kıymalı harçtan koyun.
- Her iki tarafından içe doğru kapatın ve ters çevirerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Bu şekildede 10 dakika kadar mayalandırın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığınız 190 derece fırında üzeri kızaran kadar pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine tereyağı sürün.
- Afiyet olsun.