Kıymalı Kabak Kalye
2024-02-01 13:08:23 - Yemeklik.com.tr
Sebze severlere baş döndürücü bir ev yemeği tarifi geldi. Kabakların önce fırında pişip tencerede diğer malzemelerle buluştuğu kıymalı kabak kalyeye bayılacaksınız.
Kıymalı Kabak Kalye Tarifi İçin Malzemeler- 5 Adet Kabak
- 2 Adet Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Avuç Dereotu
- 1 Yemek Kaşığı Pirinç
- 300 Gram Kıyma
- 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
- 1,5 çay Kaşığı Tuz
- 1,5 çay Kaşığı Karabiber
- Kabaklarımızı soyup dilimliyoruz. İyice zeytinyağı ve tuz ile ovduktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. .
- Bu sırada pirincimizi soğuk su içerisine ıslanmaya bırakıyoruz. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp 1 fincan kadar zeytinyağında pişiriyoruz. Hafif kendilerini salınca kıymayı ekleyip kavuruyoruz.
- Fırında iyice kızaran kabaklarımızı tencereye ekliyoruz. Kabaklarla çok oynamamaya ve keskin bir kaşıkla karıştırmamaya dikkat ediyoruz, parçalanabilirler.
- Kenarda nişastalarını salan pirinçlerimizi sudan geçirip tencereye ekliyoruz. Tuz ve karabiberi ekliyoruz. Üzerini hafif geçecek kadar su koyup dereotu ekleyip kapağı kapatıyoruz.
- Kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çekince altını kapatıp servis ediyoruz.
- Servis esnasında arzuya göre üzerine kıyılmış taze dereotu ekliyoruz. Afiyet olsun.