Yemeklik.com.tr 3 ay önce
yemeklik #mevsiminde

Kıymalı Kabak Kalye

Sebze severlere baş döndürücü bir ev yemeği tarifi geldi. Kabakların önce fırında pişip tencerede diğer malzemelerle buluştuğu kıymalı kabak kalyeye bayılacaksınız.

Kıymalı Kabak Kalye Tarifi İçin Malzemeler
  • 5 Adet Kabak
  • 2 Adet Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Avuç Dereotu
  • 1 Yemek Kaşığı Pirinç
  • 300 Gram Kıyma
  • 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
  • 1,5 çay Kaşığı Tuz
  • 1,5 çay Kaşığı Karabiber
Kıymalı Kabak Kalye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabaklarımızı soyup dilimliyoruz. İyice zeytinyağı ve tuz ile ovduktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. .
  2. Bu sırada pirincimizi soğuk su içerisine ıslanmaya bırakıyoruz. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp 1 fincan kadar zeytinyağında pişiriyoruz. Hafif kendilerini salınca kıymayı ekleyip kavuruyoruz.
  3. Fırında iyice kızaran kabaklarımızı tencereye ekliyoruz. Kabaklarla çok oynamamaya ve keskin bir kaşıkla karıştırmamaya dikkat ediyoruz, parçalanabilirler.
  4. Kenarda nişastalarını salan pirinçlerimizi sudan geçirip tencereye ekliyoruz. Tuz ve karabiberi ekliyoruz. Üzerini hafif geçecek kadar su koyup dereotu ekleyip kapağı kapatıyoruz.
  5. Kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çekince altını kapatıp servis ediyoruz.
  6. Servis esnasında arzuya göre üzerine kıyılmış taze dereotu ekliyoruz. Afiyet olsun.
Vişne Reçeli

Vişne Reçeli

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Fıstık Rüyası

Fıstık Rüyası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Cevizli Semizotu Salatası

Cevizli Semizotu Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Rafine Şekersiz Granola

Rafine Şekersiz Granola

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Fasulye Kavurması

Fasulye Kavurması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce