Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Kıyır Tartolet

Bu tarif pastanedekileri kesinlikle aratmayacak. Buyurun, şahane tartoletimizin tarifi... Kesinlikle denemelisiniz.

Kıyır Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1/2 Su Bardağı Pudra şekeri
  • 1 çimdik Tuz
  • 125 Gram Tereyağı Ya Da Margarin
  • 1 Adet Yumurta
  • Krema için:
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1,5 Yemek Kaşığı Un
  • 1,5 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 çay Bardağı şeker
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Krem şanti
Kıyır Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamuru için 2 su bardağı un, yarım su bardağı pudra şekeri, bir fiske tuz, 125 gram margarin veye tereyağını bir kaba alalım ve elimizle ovalım.
  2. İçine 1 yumurta kıralım yoğuralım. Ceviz parçası büyüklüğünde ayıralım. Yarım saat buzdolabında bekletelim.
  3. Kreması için, 2 su bardağı süt, 1 yumurta sarısı, 1 çay bardağı şeker, 1 buçuk yemek kaşığı un, 1 buçuk yemek kaşığı nişasta çırpılır ve pişirilir.
  4. Vanilya eklenir, üstü streçle kapatılır. Ilımaya bırakılır, içine 1 poşet krem şanti eklenir.
  5. İyice çırpılır ve dolaba kaldırılır. Ocak üstünde döküm kalıpta önlü arkalı pişirilir.
  6. Soğuyunca krema sıkılır istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Havuçlu Kek Topları

Havuçlu Kek Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mekitsa

Mekitsa

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Arnavut Paçası

Arnavut Paçası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce