Kıyır Poğaça

2023-09-30 12:06:07 - Yemeklik.com.tr

İşte sofranızın vazgeçilmezi olacak, bir sonraki gün bile ısıtmadan aynı tazeliğinde tüketebileceğiniz kıyır kıyır pastane poğaça tarifi. Kahvaltılarınıza da çok yakışacak.

Afiyet olsun.

Kıyır Poğaça Tarifi İçin MalzemelerKıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Süt, toz şeker ve maya karıştırılır. Üzerine 1 yumurta ve diğer yumurtanın beyazı, sıvı yağ eklenir. 
  2. Oda sıcaklığındaki tereyağ ve tuz eklenir. Un yavaş yavaş ilave edilir. Kıvam alınca üzeri örtülüp 1 saat dinlendirilir.
  3. Tezgahın üzerine un serpip hamur yuvarlak haline getirilip bezelere ayrılır. (Benim poğaçalarımın boyu büyüktü 13-14 adet çıktı.)
  4. Tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürülüp, çatal yardımıyla çizikler oluşturulur. 200 derecede kızarana kadar pişirilir.

Daha Fazla Gönderi