Kıyır Poğaça
İşte sofranızın vazgeçilmezi olacak, bir sonraki gün bile ısıtmadan aynı tazeliğinde tüketebileceğiniz kıyır kıyır pastane poğaça tarifi. Kahvaltılarınıza da çok yakışacak.
Afiyet olsun.
Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 250 Gram Tereyağ
- 1 çay Bardağı ılık Süt
- 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1/2 Paket Yaş Maya
- 2 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 2 Adet Yumurta
- 5-6 Su Bardağı Un
Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, toz şeker ve maya karıştırılır. Üzerine 1 yumurta ve diğer yumurtanın beyazı, sıvı yağ eklenir.
- Oda sıcaklığındaki tereyağ ve tuz eklenir. Un yavaş yavaş ilave edilir. Kıvam alınca üzeri örtülüp 1 saat dinlendirilir.
- Tezgahın üzerine un serpip hamur yuvarlak haline getirilip bezelere ayrılır. (Benim poğaçalarımın boyu büyüktü 13-14 adet çıktı.)
- Tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürülüp, çatal yardımıyla çizikler oluşturulur. 200 derecede kızarana kadar pişirilir.