Kıyır Poğaça

İşte sofranızın vazgeçilmezi olacak, bir sonraki gün bile ısıtmadan aynı tazeliğinde tüketebileceğiniz kıyır kıyır pastane poğaça tarifi. Kahvaltılarınıza da çok yakışacak.

Afiyet olsun.

Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
  • 250 Gram Tereyağ
  • 1 çay Bardağı ılık Süt
  • 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1/2 Paket Yaş Maya
  • 2 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 2 Adet Yumurta
  • 5-6 Su Bardağı Un
Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Süt, toz şeker ve maya karıştırılır. Üzerine 1 yumurta ve diğer yumurtanın beyazı, sıvı yağ eklenir. 
  2. Oda sıcaklığındaki tereyağ ve tuz eklenir. Un yavaş yavaş ilave edilir. Kıvam alınca üzeri örtülüp 1 saat dinlendirilir.
  3. Tezgahın üzerine un serpip hamur yuvarlak haline getirilip bezelere ayrılır. (Benim poğaçalarımın boyu büyüktü 13-14 adet çıktı.)
  4. Tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürülüp, çatal yardımıyla çizikler oluşturulur. 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
Pratik Elmalı Kış Keki

Pratik Elmalı Kış Keki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kahve Soslu Fit Kek

Kahve Soslu Fit Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kuru Meyveli Kurabiye

Kuru Meyveli Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Volcano Kek

Volcano Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sömelek Köfte

Sömelek Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce