Kivili Fit Cheesecake
Misafirlerinize hem görsel şölen yaratacak, hem de lezzetiyle şaşırtacak bir tatlı tarifi yapmaya ne dersiniz? Kivili fit cheesecake tarifi ile herkesi mutlu etmeye hazırlanın.
Kivili Fit Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- Tabanı İçin:
- 1,5 Su Bardağı Glutensiz Yulaf Ezmesi
- 1,5 Su Bardağı Fındık
- 8 Adet Günkurusu Kayısı
- 4 Yemek Kaşığı Kaju Ezmesi
- 2 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi Yağı
- 1 Yemek Kaşığı Toz Tarçın
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1/2 çay Bardağı Badem Sütü
- Ara Katman İçin:
- 360 Gram Labne
- 2 Yemek Kaşığı Bal
- 3 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi
- Üst Katman İçin:
- 4 Adet Kivi
Kivili Fit Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tabanı için; Tavada yulafları ve fındıkları birlikte kavuruyoruz.
- Fındık üzerindeki kabuklar kendini bırakıncaya kadar, yulaflar hafif yanıncaya kadar kavuralım.
- Önce fındık ve yulafı daha sonra gün kurusunu ilave ederek birlikte rondodan geçiriyoruz.
- Tüm malzemeleri birleştirip, karıştırıyoruz. Yağlı kağıt üzerine çanak sekli verip, önceden ısıtılmış fırında (170-180 derecede) 15 dakika kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra dışarıda soğumaya bırakıyoruz.
- Ara katman için: Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp, soğuyan tabanımızın üzerine döküyoruz.
- Üst katman için: En üstüne kivilerimizi istediğimiz şekilde yerleştiriyoruz. Buzdolabına aktarıyoruz. Tatlımız hazır. Afiyet olsun.