Kıtır Kıtır Lahana Turşusu

2023-09-17 01:08:05 - Yemeklik.com.tr

olmaya da en çok yakışan sebzelerden birisi olan lahanalar. ayrı, ayrı nefis olur lezzeti. Kış mevsimi gelince kavanoz kavanoz yapılıp neredeyse tüm yemeklerin yanında da afiyetle tüketilir. Ancak turşu yaparken yaşanılan o yumuşama ve bozulma problemleri başımızın büyük belası. Bu tarifle işte o problemleri ortadan kaldırıyoruz. Kıtır kıtır lahana turşusu tarifiyle, tam ölçülü nefis bir turşu yapalım hadi. Buyursunlar.

Kıtır Kıtır Lahana Turşusu Tarifi İçin MalzemelerKıtır Kıtır Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Lahananın dış sert kabuğunu ayıklayın. Lahanayı istediğiniz boyutlarda bıçak ile doğrayın.
  2. Geniş bir kaba alıp kaya tuzunu  serperek elinizle ovarak harmanlayın. Yarım saat kadar bekletin.
  3. İstediğiniz boyutlarda kavanozlara ilk olarak 1-2 adet sarımsak ve tane karabiberden atın. Sonra lahanaları sıkıca kavanoza doldurun.
  4. Üzerine sirkeyi ve içme suyunu boşaltın. Üzerine sarımsak ve karabiberi de ekleyip kavanozun kapağını kapatın. Güneş göremeyen bir yerde muhafaza edin.
  5. 20-25 gün sonra turşunuz olmuş olacaktır. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi