Kısır

2023-09-16 23:10:45 - Yemeklik.com.tr

El altında bulunan belli başlı malzemeler ile kısa sürede hazırlanan, besleyici, renkli mi renkli, gün lezzetlerinin olmazsa olmazı kısır tarifi ile karşınızdayız bugün.  altın gününe en çok yakışanı olur aynı zamanda kendisi. 'En güzel kısır tarifi benimki!' demek için bu tarifi defterinize mutlaka kaydedin deriz.

Biliyoruz aklınızda "Evde kısır nasıl yapılır?", "Kısır hangi bulgurla yapılır?", "En güzel kısır nasıl yapılır?" gibi sorular var. Tam ölçülü ve sadece 10 dakikada hazır olan, yedikçe yediren kısır tarifimizde kısır yapmanın tüm püf noktalarını bulacak, adım adım resimli anlatımı sayesinde mutfakta hiç de zorlanmayacaksınız.

Kısırın yanına ve de hazırsa, çay demlenmeden hazır olan bu çok pratik kısır tarifine öyleyse buyurunuz.

Kısır Tarifi İçin MalzemelerKısır Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
  2. Streç film ile üzerini kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
  3. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
  4. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
  5. Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı, yarım demet taze nane ve maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra kısır servise hazır.
  6. Yanında marullarla ya da dilediğiniz malzemelerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi