Kırmızı Soğan Turşusu

2023-09-17 01:07:35 - Yemeklik.com.tr

Farklı yemeklerin servisinde kolaylıkla kullanılabilecek bir garnitür kırmızı soğan turşusu tarifi. Lütfen onu kışlık bir hazırlık olarak görmeyin.

Tarifinde küçük püf noktalarının yer aldığı turşuyu önceden hazırlayıp sadece 1 gün beklettikten sonra , nin hatta nın yanında servis edin. Farklı bir aroma katması için nize ekleyin. Kavanoz kavanoz hazırlayıp sevdiklerinize ikram edin, olmadı bir dilim kızarmış ekmeğin üzerine alıp tüm lezzetini hissederek tüketin.

Tencere yemeklerinin demirbaşı soğan bu sefer ya konuk oluyor, farklı yemeklerin servisini tatlandırıyor. Haydi sizi hızlıca mutfağa alalım!

Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi İçin MalzemelerKırmızı Soğan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yıkanmış ve kurutulmuş kırmızı soğanları baharatlarla beraber steril edilmiş kavanoza dizin.
  2. Sirke ve kaya tuzunu karıştırıp kavanoza ekleyin. Üzerine birkaç adet limon tuzu ve soğanların üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip temiz ve yeni kapak ile sıkıca kapatıp ters çevirerek ertesi güne kadar oda sıcaklığında soğutun. Dilerseniz her bir kavanoz için 1 veya 2 çay kaşığı toz şeker ekleyebilirsiniz.
  3. Turşularınız 5-7 gün içerisinde hazır olacaktır. Kapağını açmadığınız sürece tüm kış boyunca kuru ve serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Daha Fazla Gönderi