Kırmızı Soğan Marmelatı
2023-09-17 00:52:39 - Yemeklik.com.tr
Kırmızı soğan marmelatı evde yaptığınız burger, sandviç ve tostlarda kullanabileceğiniz, etin veya peynirin yanına yakışan belki de en çok seveceğiniz, ekşiyle tatlının eşliğinden doğan güzel bir sos.
Videosu burada:
Kırmızı Soğan Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler- 8 Adet Orta Boy Kırmızı Soğan
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağ
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Su Bardağı Esmer şeker
- 1 Su Bardağı Vişne Suyu
- 1 Su Bardağı Elma Sirkesi
- 1 Yemek Kaşığı Balzamik Sirke
- 1 Yemek Kaşığı Bal
- 1 Yemek Kaşığı Kişniş Tohumu
- 1/3 Tatlı Kaşığı Tuz
- 2 Adet Defne Yaprağı
- Soğanları piyazlık doğrayın ve derin bir tencereye alın. Üstüne tereyağı, zeytinyağı, defne yaprağı ve tuz ilave ederek kısık ateşte soğanlar suyunu salıp çekinceye kadar devamlı karıştırarak pişirin.
- Soğanlar yumuşayıp şeffaflaşmaya başlayınca vişne suyu, toz şeker, kişniş tohumu, bal ve sirkeleri ekleyerek karıştırın ve en kısık ateşte 2 saat pişmeye bırakın.
- 2 saat sonra karıştırarak suyunun tamamen çekilmesini sağlayın. Marmelat haline geldiğinde hazırdır. Ocaktan alın ve soğutun.