Kırmızı Mercimek Mezesi
Bugüne kadar yaptığınız mezelerden çok daha farklı, çok daha pratik ve doyurucu bu meze tarifini çok seveceksiniz. Kırmızı mercimek mezesine buyurun.
Kırmızı Mercimek Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Kahve Fincanı Kırmızı Mercimek
- 2 Kahve Fincanı Su
- 1 Adet Küçük Boy Soğan
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- 5-6 Adet Kornişon Turşu
- 1,5 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
- 1 çay Kaşığı Kimyon
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Diş Sarımsak
- Üzeri için:
- 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
Kırmızı Mercimek Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mercimekler su ile haşlanır. Yumuşayınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
- Tavaya tereyağı alınıp eriyince küp küp doğranan soğanlar eklenir. Kaşık ateşte karamelize olana kadar kavrulur.
- Soğuyan mercimekler bir kaba alınır. Yoğurt, soğan, rendelenmiş sarımsak, kimyon, tuz, küçük küçük doğranmış kornişon turşu eklenip karıştırılır.
- Üzeri için sıvı yağ sos tenceresinde ısıtılıp altı kapatılır. Toz kırmızı biber eklenir ve karıştırılır. Mezenin üzerine dökülür.