Kırmızı Borş
2023-09-20 19:00:51 - Yemeklik.com.tr
Ukrayna ve genel olarak post sovyet ülkelerinde çok yaygın, ana yemek olarak sunabileceğiniz, ailenize ve bütcenize uygun çok lezzetli ve sağlıklı sulu yemek tarifiyle karşınızdayız.
Şimdiden ellerinize sağlık dileriz.
- 1 Kilogram Dana Eti
- 3-4 Adet Soğan
- 1/2 Baş Lahana
- 2 Adet Patates
- 1 Adet Pancar
- 3 Adet Havuç
- 2 Adet Domates
- 1/2 Demet Maydanoz
- 3 Adet Defne Yaprağı
- 50 Gram Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- İlk olarak kemikli etleri tencerede 3 adet soğan ekleyerek 2 saat kaynamaya (pişmeye) bırakıyoruz.
- Yemeğimizi et suyunda pişireceğimize göre suyu bol koyuyoruz. Kaynama sırasında etin köpüğünü almayı unutmuyoruz.
- Bu arada başka tencerede tere yağında ilk olarak doğranmış 1/2 adet soğanı yumuşayana kadar pişiriyoruz, ardından sırayla rendelenmiş havuç, pancar ve domatesi ekliyoruz.
- 1/2 yemek kaşığı tuz ve 1 bardak et suyunu da ekleyip 10 dakika pişiriyoruz. Defne yapraklarını tercihinize göre etin tenceresine ve ya bu karışıma ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra bir kenara alıyoruz.
- Etler piştikten sonra et parçalarını kemikten ayırıp et suyunu da süzgeçten geçiriyoruz.
- Et suyunu ve et parçalarını tekrar tencereye ekliyoruz ve tekrar kaynamaya başlarken jülyen doğradığımız lahanayı, zevkimize uygun ölçü ve şekilde doğradığımız patatesleri, 1/2 doğranmış soğanı, 1/2 yemek kaşığı tuzu ve karabiberi de tencereye ekleyip 10-12 dakika pişiriyoruz.
- Daha sonra havuç-pancar karışımını da tencere ekleyip 5 dakika pişirdikten sonra doğranmış maydanozu ekleyip ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.