Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Kırmızı Biberli Çökelek Bastırması

Rengiyle ve lezzetiyle aklımızı başımızdan alan kapya biberler, tezgahları terk etmeden ve biz onları 1 sene daha beklemeye başlamadan önce enfes bir var. Tüm sene boyunca harika kapyaları afiyetle yemek için yapabileceğiniz bu enfes tarife bayılacaksınız. İster kahvaltılarda isterse yemeklere yancı olarak tüketebileceğiniz, hafif, konserveden farklı bu lezzet, yapılışının da kolaylığı ile favoriniz olacak. Çökelek ve kapyalar hazırsa haydi başlayalım.

Kırmızı Biberli Çökelek Bastırması Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kg. Kapya Biber
  • 700 Gram çökelek
  • 3 Yemek Kaşığı çörek Otu
  • 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
Kırmızı Biberli Çökelek Bastırması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kapyaları yıkayın ve tohumlarını temizledikten sonra iri iri doğrayın.
  2. Çökeleği alın ve çörek otu ile güzelce karıştırın.
  3. Bir kavanozun tabanına önce çörek otlu çökelekten bastırarak yaklaşık 2-3 cm yüksekliğinde olacak şekilde koyun.
  4. Üstüne biraz tuz serpin ve 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve doğranmış biberleri aynı şekilde bastırarak, yüksekliği yaklaşık 4 cm olacak şekilde bastırın. Üstüne yine çökelek ve biber şeklinde ilerleyin ve en üste çörekotlu çökelek gelecek şekilde ayarlayın.
  5. Zeytinyağını da gezdirip kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Serin ve karanlık bir yerde 1 hafta beklettikten sonra, yemeğe hazır hale gelecekler.
  6. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Kapağı açılmış kavanozu buzdolabında muhafaza etmeyi unutmayın. Afiyetler olsun!
Atıştırmalık Çubuklar

Atıştırmalık Çubuklar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mısır Unlu Biber Kızartması

Mısır Unlu Biber Kızartması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Milföy Hamurlu Biber

Milföy Hamurlu Biber

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavada Ay Böreği

Tavada Ay Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Orman Kebabı

Orman Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce