Kestaneli Ayva Reçeli
2023-09-17 00:45:10 - Yemeklik.com.tr
En sevdiğim ayva reçeli olabilir... Bu defa kestane ilavesiyle... Kahvenin yanına eşlik edeceği gibi tatlı lor üzerinde de nefis olur.
Kestaneli Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler- 650 Gram Ayva
- 400 Gram Toz şeker
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
- 3 Adet Karanfil
- 10 Adet Kestane
- Ayvaların kabukları soyulup dilimlenir. Küp küp kesilir. Çekirdekleri de alınır.
- Ayvalar çekirdekleri ile beraber tencereye yerleştirilir.
- Üzerine şeker serpilir. Şeker eriyip ayvalar suyunu bırakana kadar 1 saat bekletilir.
- Su eklenerek orta kısık ateşte kapağı kapalı karıştırmadan kaynatılır.
- Kaynayınca kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar hiç karıştırmadan kapağı kapalı 1 saat pişirilir.
- Arada üzerindeki köpükler alınır.
- Karanfil ve limon suyu eklenerek yarım saat daha kapağı açık pişirilir.
- Rengi koyulaşıp cam gibi şeffaf olunca kestaneler bırakılıp ocak kapatılır.
- Soğuyunca kavanozlara aktarılır. Buzdolabında muhafaza edilir. Afiyet olsun.