Yemeklik.com.tr 6 ay önce
yemeklik #et

Keskin Tava

Misler gibi salçalı bir sosla ağır ağır pişirilmiş domates, biberler ve lokum gibi pirzolalar düşünün. Suyu ayrı, kendisi ayrı lezzetli. Sadece suyuna ekmek banmanın bile ayrı keyifli olacağını düşündüğümüz bu tarifi hemen denemek için acele edin.

Güzel yorumlarınızı bizlerle paylaşırsanız çok mutlu oluruz. Afiyet olsun!

Keskin Tava Tarifi İçin Malzemeler
  • 6 Adet Pirzola
  • 2 Adet Domates
  • 2 Adet Kapya Biber
  • 2 Adet Sivri Biber
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Sosu İçin:
  • 2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 çay Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Kekik
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Pul Biber
  • 2 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
Keskin Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Fırın kabının en alt kısmına domatesleri dizin. Üzerine yeşil biberleri ve kapya biberleri dizin.

  2. Pirzolaları da ekleyin.

  3. Sos için olan tüm mazlemeleri bir kasede karıştırın.

  4. Etlerin üzerine güzelce yayın.

  5. Tereyağını da küçük parçalar halinde etlerin üzerine yerleştirin. Üzerini önce pişirme kağıdı, sonra alüminyum folyo ile kapatın ve 190 dereceye ayarlı fansız fırının orta rafında 45 dakika pişirin. 

  6. Ardından pişirme kağıdını açın ve 15 dakika daha bu şekilde pişirin.

  7. Keskin tava hazır. Sıcacık bir pilavla servis ederseniz harika olur. Afiyet olsun!

Kış Kurabiyeleri

Kış Kurabiyeleri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Çikolatalı Muhallebi

Çikolatalı Muhallebi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Çikolatalı Bayram Lokumu

Çikolatalı Bayram Lokumu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Sebzeli, Sulu Börek

Sebzeli, Sulu Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Çikolatalı Top

Çikolatalı Top

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce