Kereviz Burger

2023-09-17 00:06:33 - Yemeklik.com.tr

Kereviz burger tarifi, kırmızı ete alternatif olarak enfes bir kış sebzesini, kerevizi sofralarınıza konuk etmeye geliyor. Tadı ve dokusuyla yiyenleri her ısırıkta şaşırtacak olan kereviz burger, marul ve turşu gibi yan malzemeleriyle de tazelik sağlıyor.

Haydi hazırsanız sizi mutfağa alalım, kolları sıvayıp işe koyulalım! Kerevizi burger köftesi gibi şekillendirip fırına yollayalım. Barbekü sosla ikinci bir pişme işleminden daha geçireceğimiz kerevizlerimiz enfes malzemelerle buluşsun ve son durak burger ekmekleri olsun.

Sağlıklı, bol lifli ve enfes bu burgerlere hayır diyemeyeceksiniz!

Kereviz Burger Tarifi İçin MalzemelerKereviz Burger Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kerevizi soyun ve dört kalın halka şeklinde kesin. Kereviz dilimlerini tuz, karabiber ve zeytinyağı ile ovun, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye koyup 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
  2. Pişen kerevizlere fırından çıkınca barbekü sos sürün ve ızgara tavasında önlü arkalı birer dakika pişirin. Üzerlerine birer dilim burger peyniri de koyup eriyene kadar bekleyin.
  3. Kerevizler pişerken mayonez sürdüğünüz burger ekmeklerini de tavada kızartın.
  4. Servis ederken, kızaran ekmeklerin alt kısmına bir dilim marul, 2 dilim domates, 2 dilim peynirli kereviz, üstlerine de dilimlenmiş turşu ekleyip burger ekmeğini kapatın. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi