Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #et

Kemik Suyu

, , lere lezzet ve aroma katacak, sevdiklerinize ise şifa kaynağı olacak leziz bir tarifimiz var! Kemik suyu tarifini hazırlaması uzun sürse de piştikten sonra pek çok yemeğinize girerek lezzeti artıracak.

Ayrıca, kısık ateşte piştikten sonra suyu süzgeçten geçirip, bardaklara doldurarak -18 de dondurabilir ve başlamadan önce çıkartıp, eriterek yemeklerde kullanabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Kemik Suyu Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Dana Kemiği
  • 1 çay Bardağı Sirke
  • 3 Litre Su
Kemik Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Dana kemiklerinizi kasabıza düdüklü tencerenize sığacak şekilde kırdırın ve kemiklerin bol ilikli olmasını isteyin.
  2. Geniş bir kap içerisine, kemiklerinizin üzerini geçecek şekilde su doldurun, bekleme suyuna bir çay bardağı sirkenizi de ekleyip 1 saat kadar suda kalmalarını sağlayın.
  3. Kemikleri süzerek düdüklü ya da geniş bir tencerenize alarak kaynatmaya başlayın. Geniş olmasına özellikle dikkat edin hafif köpürmeler olacaktır. Köpürdükçe kevgir yardımı ile temizleyin.
  4. Su kaynamaya başlayınca en kısık ateşe alıp en az 8 saat olmak üzere kaynatmalısınız. Dilerseniz 10-12 saate kadar kaynatabilirsiniz.
  5. Sürenin sonunda kemik suyunuz koyulaşıp jel kıvamını alacaktır. Ocaktan aldığınız suyu karton bardaklara ya da başka kaplara alarak oda ısısında soğuduktan sonra buzluğunuzda dondurabilirsiniz.
  6. Ya da hemen yemek, çorba, pilavlarınızda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Portakal Çanağında Brokoli Salatası

Portakal Çanağında Brokoli Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yoğurtlu Havuç Salatası

Yoğurtlu Havuç Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
9 ay önce
Mavi Kelebek Güllacı

Mavi Kelebek Güllacı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tepside Bezelyeli Patatesli Tavuk

Tepside Bezelyeli Patatesli Tavuk

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ekmek Hamuruyla Pide

Ekmek Hamuruyla Pide

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce