Keloğlan Bohçası

İçi sürpriz fıstık dolu bir kurabiyeyle çay saatlerinizi şenlendirmeye ne dersiniz? Haydi sizi mutfağa alalım.

Keloğlan Bohçası Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 250 Gram Tereyağı Veya Margarin
  • 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 çay Bardağı Pudra şekeri
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Su Bardağı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • İçi için:
  • 5 Yemek Kaşığı Toz Antep Fıstığı
  • 3 Yemek Kaşığı şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Süt
Keloğlan Bohçası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yoğurma kabımıza un hariç bütün malzemeleri alıyoruz ve karıştırıyoruz.
  2. Karışan harcımıza unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurumuzu iki eşit parçaya ayırıyoruz ve birine kakaomuzu ekleyerek tekrar yoğuruyoruz.
  4. Sade hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp hafif yuvarlak açıyoruz.
  5. Fıstık, şeker ve süt ile karıştırıp hazırladığımız harcımızdan 1 tatlı kaşığı koyuyoruz ve yukarı doğru toplayarak bohça şeklinde kapatıyoruz.
  6. Kakaolu hamurumuzdan çok küçük bir parça koparıp şerit şeklinde açarak bohçamızın çevresinden kurdele gibi doluyoruz.
  7. Aynı işlemi kakaolu hamur için de yapıyoruz.
  8. 180 derecelik fırında 15-20 dakika piştikten sonra üzeri kızarmadan fırından alıyoruz.
  9. Kurabiyelerimiz tepside 5 dakika kadar soğuduktan sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Dondurma Kurabiyesi

Dondurma Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Güveçte Fırın Sütlaç

Güveçte Fırın Sütlaç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tahinli Leblebili Kurabiye

Tahinli Leblebili Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Soğuk Mercimek Çorbası

Soğuk Mercimek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Üzümlü Cevizli Cupcake

Üzümlü Cevizli Cupcake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce